VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Sunday, May 04, 2008

Grillning och gammal gård

I lördags var vi på grillparty hos en arbetskamrat. Han bor på en gammal tobaksgård från 1800-talet som nu drivs som ett bed & breakfast.

Det var gammalt och slitet men charmit, det är inte vanligt i denna plast värld. Det var bra väder och vi grillade hel kyckling och kastade hästskor, lite som varpa men svårare, i alla fall om ni frågar Claes.


Ladan var alla amerikanare grymt imponerade av, vi tyckte också att den var väldigt fin men vi förstod aldrig varför de lagt på ett plasttak som dessutom skall se ut som tegel på den vackra gamla ladan.



Ägaren gillade helt klart gammla saker och sparade på det mest, jättekul att se. Denna traktor hade använts på gården under tobaksskördar.




Detta är ett torkhus för tobak, det fanns flera på tomten och de användes för att torka tobaken. Innuti sitter träpålar horisontellt som man händge tobaken på och det fanns en ung så man kunde röka tobaken.

Idag säger vi adjö till Andreas som åker tillbaka till Sverige. Han kommer vara saknad här, både på jobbet och fritiden. Vädret är kanon idag så vi skall nog försöka hinna med en stund vid poolen också, lite sol på snoken skulle inte skada.

1 Comments:

  • At 8:22 AM , Anonymous Anonymous said...

    Halloj!

    Plasttak...... udda, men jag blir inte förvånad. Annars såg lite svenskt ut nästan, eller hur.
    Är det bara 30 dagar kvar, skoj, vi ser fram emot erat besök.
    Kramar så länge, Carina

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home