VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Friday, February 02, 2007

Deklarationstider

Det är dags att deklarera för oss här i USA. Det är lättare sagt än gjort. Det är två skatter man skall betala, federal och state skatt. Det är ju inte så stor skillnad mot Sverige men...
Claes konsultfirma ligger inte i samma stat som vi bor i vilket gör det hela till ett lite mera delikat problem. North Carolina vill att naturligtvis att vi skall betala skatt här där vi bor men första året så skall vi tydligen betala skatt i Virginia eftersom kontoret ligger där. När vi löst det trodde vi blåögt att det bara var att gå in och deklarera på nätet, men nej.
Här använder man något av alla skatteprogram för att få fram hur mycket man skall betala i skatt och vi vet ju hur otroligt användarvänliga en del dataprogram är. Detta program är gjort, enligt min åsikt, av en datanörd och en skatteexpert, vilket gör att ingen vanlig dödlig människa kan förstå hur det egentligen skall vara.
Imogon lördag skall vi dock få experthjälp av en svensk kille som varit här i flera år och förhoppningsvis kan han skapa en del klarhet i detta skattekaos.
Vi ser fram emot den svenska deklarationen i maj, jag skall med glädje gå in och kontrollera och signera den på nätet med en enkel kod.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home