VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Monday, February 12, 2007

Jobbintervju nr 2...

På fredag skall jag gå på min andra jobbintervju i detta nya land. Det är ett jobb som inköps assistent på Volvo, inget drömjobb men alltid en början och något att göra på dagarna. Håll tummarna!

Annars har jag tillbringat en del tid med att försöka få tag på gula ärtor för att göra ärtsoppa. Det har varit ett icke lyckat uppdrag hittills men alla bäckar är inte uttömda än och jakten fortsätter.
I övrigt är det rätt enkelt att få tag på liknande varor som hemma. Vaniljsocker är dock en sak som jag helt har gått bet på. Det finns dock en affär som importerar en del svenska varor som tex vaniljsocker, det enda problemet är att bäst-före-datumen är ibland väl förbi.
Jäst finns endast i torrt format och är betydligt dyrare än hemma, men det funkar lika bra att baka med. Det finns dessutom lite olika att välja mellan, snabb jäsande och vanligt.
Bröd är ett annat problem för dem som inte bakar själva, det finns mest vitt bröd. En del bröd som de kallar för fullkorn är dock väldigt likt det vita brödet med lite vallmofrön på toppen. (De är ju i och för sig hela så det är kanske det som menas med whole grain)
Grädde finns i tusen former och jag vet fortfarande inte vilken man kan jämföra med vanlig vispgrädde. De har inte samma fetthalter här så det blir lite annorlunda, oftast är fetthalten lägre här så just vispgrädde kan vara svår att vispa, man får köpa grädde för vispning och gud vet vad de har blandat i den.
Senap är en annan vara som de inte förstår sig på i detta land. Det finns bra dijonsenap men det har ju andra användningsområden än skånsk grovsenap.
Summa sumarum, man kan hitta det mesta även om en del varor kräver mera eftersökning. Det finns mycket annat här också som faktiskt är bra. De har ett helt annat bönsortiment än vad som finns i svenska matvarubutiker.
Nej, slutpratat om mat, nu väntar en kopp te (guteblandning, finns inte heller här, märkligt).

2 Comments:

  • At 2:35 AM , Anonymous Anonymous said...

    Spännande, listan kanske blir riktigt lång på vad vi ska ta med oss ner.......

    Kramar
    Carina

     
  • At 2:22 AM , Anonymous Anonymous said...

    Glömde att säga LYCKA TILL med intervjun, hoppas att det går bra.

    Kram
    Carina

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home