VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Tuesday, May 13, 2008

Pengarna är framme...

Vi har lyckats med det omöjliga, att föra pengar från USA till vårt konto på Länsförsäkringar. Efter mycket om och men lyckades Länsförsäkringar klämma fram att vi behövde ha TVÅ andra banker att gå igenom för att det hela skulle fungera. Länsförsäkringar har nämligen inte utlandsbetalningar utan låter en Norsk bank ta hand om det för dem. Denna norska bank har också en bank som de sammarbetar med i USA, dock inte vår bank.
Förståeligt nog blev vår amerikanska bank lite konfunderad och visste inte längre hur de skulle behandla vår transaktion eftersom vi ville gå igenom inte bara en utan två banker för att slutligen få våra pengar på vårt LF konto. De har dock varit mycket hjälpsamma och igår måndag när vi var förbi och frågade hur det gått sa de att de lyckats få det att fungera och nu har vi våra pengar på vårt svenska konto.
Vi hyllar den amerikanska banken och bävar för nästa gång vi måste göra en transaktion till eller från Sverige.

Annat som hänt:
Vi har haft en tornado här som strök förbi vårt område med minsta marginal vilket vi var glada för. En bit bort har träd gått av som tändstickor och bilar blåste av vägen.

I helgen var vi uppe i bergen. Det skulle var kanonväder men jag vet inte jag, det blåste stormstyrka och var monligt så jag tror bestämt att jag och vädersnubbarna har olika uppfattning om kanonväder.

Magen växer, snart skall den ju visas upp på svensk mark för första gången. Det har nu gått 26 veckor av 40 och bebisen rör sig lite mera men är fortfarande en exemplarisk varelse, sparkar inte så hårt och mycket och sover när jag sover. Den är nu ca 35 cm från hjässa till häl och väger ca 900 g.

Det är nu 17 dagar tills vi landar i Sverige.

2 Comments:

  • At 10:19 AM , Blogger Ebbas pappa said...

    Då vet man vilken Svensk bank man inte skal välja om man flyttar till Staterna.
    Vi ser verkligen fram emot ert Gotlandsbesök! Vi längtar och längtar, men 17 dagar går fort.

    /Fam Hult i Vall

     
  • At 3:04 AM , Anonymous Anonymous said...

    Tornado, usch och fy, tur att den inte kom närmare er.

    17 dagar, jippi.

    Kram Carina

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home