VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Wednesday, December 13, 2006

Julfest i Washington

Jag har äntligen fått se Washington, eller i alla fall lite av den. Vi var bjudna på Xdin:s (Claes konsultfirma) julfest och den skulle hållas i Washington så vi åkte dit.
Vi åkte fredag kväll och kom fram ca 22. Då var det bara att hoppa i säng på Hotel Hamilton/Crown Plaza.

Det var mycket sköna sängar så vi sov som prins och prinsessa. På lördagen tog vi på promenadskorna för att börja vandra runt i stan. Jag hade som enda viktiga mål att se Vita Huset så det var dit promenadskorna tog oss först. Det är pampigt men väldigt långt bort. Ett stort svart järnstaket stod i vägen för vi skulle kunna titta närmare på Bush-administrationens tillhåll. I förra veckan visade de dock på tv julpyntandet av Vita Huset både invändigt och utvändigt. De var naturligtvis väldigt amerikanskt med överdådigt med pynt i granar och kransar.
Efter vita huset gick vi till stadsdelen Georgetown. Den är en gemytlig liten stadsdel med låga hus och äldre bebyggelse.

Vi tog en fika på Starbucks naturligtvis. Det är den stora amerikanska cafékedjan som kan göra gott kaffe i detta land. Sedan var det dags att ta sig tillbaka till hotellet för att gå på musikalen Movin´in. Det var bra musik men i övrigt sådär. Sedan var det middag på en Italiensk restaurang och fest in på småtimmarna.

På söndagen var det IKEA som hägrade. Först åt vi köttbullar och sen var det shopping. För vår del blev det mest svensk mat, eftesom IKEA utomlands har en matavdelning med sill, kaviar, choklad, laktris, knäckebröd sånt som man bara inte kan vara utan.

När vi väl var klara var det ett helt företag att packa bilen så allt skulle få plats, men som vanligt fick allt plats och som vanligt sa vi att det var tur att vi inte hade en kasse till.

Nu är vi åter i Greensboro och det är lucia. Saknar er därhemma nu när det närmar sig jul.
Kram på er alla.


1 Comments:

  • At 4:14 PM , Blogger Carina och Erik said...

    Halloj!

    Det låter som om ni hade det trevligt i storstan, det låter så spännande allting, vi ser mer och mer fram emot att få resa över till er. Vi saknar er också i allt julplanerande, konstigt att ni inte är här.....

    Många kramar

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home