VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Sunday, November 19, 2006

Hultfredsfestival på amerikanskt vis

Vi har varit på amerikansk fotboll. Matchen började 19.00 men själva spektaklet började redan kl. 15.00. Då var det "tailgate" vilket innebär att man ställer upp sina enorma bilar (som är lackade och dekaler i sitt lags färger) på ett fält utanför arenan. Där sätter alla upp var sitt partytält i lagets färger och man har hel mundering i lagets färger.


Vidare kopplar man in en tv till en portabel parabol för att kunna se förmatchen. Viktigt! Det dukas upp mat och för att få en riktig fest så har man med sig en gasgrill för att kunna grilla korv och andra läckerher.
Vi var sju svenskar som var inbjudna till detta amerikanska trivsel party. Vi åt pratade, skrattade och försökte insupa den amerikanska kulturen. Det hela kändes som en stor hultsfreds festival fast istället för alla tälten brevid varandra stod bilarna uppradade. Det var väldigt trevligt och det blev som en stor fest med alla "tailgate:ar" brevid varandra.
När klockan började närma sig sju gick vi samlad trupp till arenan för att se Virginia Tech (de hejade vi på) möta Wake Forest.


Virginia tog rätt snabbt övertaget med en touchdown. Tack våra amerikanska vänner började vi efter en quater ( en period av matchen) att förstår något av reglerna. Det är lite som pärk, ta mark och skydda mark. Förutom att det är betydligt mer kontakt än i pärk.

Det var en mycket trevlig och rolig eftermiddag och kväll och vi hoppas på fler inbjudningar till tailgate:ar i framtiden.
Kramar Carin och Claes

1 Comments:

  • At 6:45 PM , Anonymous Anonymous said...

    Oj da! Det verkar rätt kul i Amerka. Hälsa jättemycket till Göteborgarna. Önska dem en trevlig resa.
    Kram, Marianne

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home