VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Wednesday, December 13, 2006

Lucia på svenska och amerikanskt julpynt

Lucia har kommit till Greensboro. Ett fantastiskt luciatåg från Svenska skolan besökte Volvo. Det var helt bedårande som det alltid är när barn försöker stå stilla och sjunga i säkert 20 minuter. Alla lyckades dock nästan med konstycket att inte springa omkring och det rungade stora applåder när de tågade ut.

Efter skönsången kunde man köpa luciakaffe för 2 dollar och där bullades det upp med kaffe, pepparkakor, lussebullar och glögg.
De hade även lite försäljning av svenska varor som gravad lax, vörtbröd, leverpastej, böcker och godis. Vi gick muntra därifrån med en kasse fylld med lax, leverpastej och böcker.

Vi har även försökt att pynta lite mera för att få vårt hem lite mera amerikanskt till jul. Vi har nog inte helt lyckats på den punkten, men vi har i alla fall försökt. Julpynten i sig är inte alltid så hemska men för att få det amerikanskt gäller det att det är mycket. Det är just på den punkten vi har misslyckats. Det finns dock en del pynt som är helt otroliga. Som dessa uppblåsbara tomtar, snögubbar, karuseller som man skall ha i trädgården. .

Har faktiskt gjort ett adventsljus även i år men det var inte lätt att hitta färg eller vax att dekorera ljuset med, men till slut gick det. Jag tog dock ett för tjockt ljus så det brinner sakta och bara i mitten. Ja, ja, advent kanske blir längre då.


Julgranen köpte vi på Disney World och kan även blinka. Kulorna hittade jag i en affär och var bara tvungen att köpa dem. Mer amerikanskt än så blir det inte.


Många kramar till er alla.

2 Comments:

  • At 2:25 PM , Blogger Ebbas mamma said...

    Se där, nu är det jul i ert hus också! Här är det pyntat, bakat och förberett för Ebba första jul och morfar kommer hit på torsdag. Känns dock lite tråkigt att inte ha er på ön nu när julafton nalkas...

    Många kramar från Irisdalsgatan

     
  • At 5:07 PM , Anonymous Anonymous said...

    Jaha, det är till USA man ska bege sig för att se lucia. Söta var de i allafall. Det känns tryggt att det är pyntat hos familjen Hult, det blir väl sämre hos oss eftersom Carin inte pyntar här. Vi gör så gott vi kan. Men vi kommer att sakna tomten.
    Puss på er!
    Marianne

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home