VI ÄR OVER THERE

I DET STORA LANDET I VÄST OCH DEN LILLA STADEN GREENSBORO I ÖST

Friday, December 22, 2006

Tanglewood - en amerikansk lamporgie

Igår var vi på ett lamp och ljus landskap. Hela spektaklet utspelas på en golfbana som heter Tanglewood. Där har de smyckat och skapat hela landskapet med lampor och åter lampor i olika formationer. En del är stillastående andra blinkar. Vi såg renar som hoppade över vägen och katter som klättrade i träd.
Nå från början.
Eftersom vi befinner oss i USA, bilens förlovade land så upplevs naturligtvis detta innefrån bilen och man kör igenom hela parken som på safari. Det började med att det var ca 45 minuters kö för att överhuvudtaget komma in, dock var hela infarten smyckad med bågar av ljus.

När vi väl betalat våra 8 dollar så var det bara att följa bilkaravanen genom hela parken.

Vi försökte ta kort på det mesta men det var otroligt svårt även med fönsterrutan nervevad, speciellt på de figurer som rörde sig. Detta är ett smakprov i alla fall.

Efter att ha kört igenom ca halva parken, 40 min i krypfart, var det naturligtvis matstopp och shopping. En stor lada hade fyllts till bredden med tingel tangel av alla de sorter. Man kunde även köpa sig en påse med mashmallows och ställa sig vid en utomhus brasa och grilla dessa till mjuka kletiga och fantastiskt goda sockerbollar. Det kändes nästan som hemma.
Sen var det ca 30 min kvar i krypfart och sprakande färger innan vi nådde slutet.
En fantastisk amerikansk upplevelse. Vi tycker nog att detta borde funka alldeles utmärkt även i Sverige och varför inte lysa upp hela Kronholmen i blandade färger framåt jul.

Idag är det ju dan före dan före dopparedagen och vi skall bege oss till New York för att fira jul, vilket skall bli mycket spännande. Dator och telefon kommer att packas ner för vi skall kunna förmedla julstämningen storstan.
Vi hörs snart igen
Kram

2 Comments:

  • At 7:52 PM , Anonymous Anonymous said...

    Yes!! I Amerika förstår man sig på effekter. Visst blir man impad och häpen. Tänk vilken attraktion Kronholmen skulle bli eller varför inte När.
    Ha de riktigt skönt i Äpplet. Ser fram emot rapport o bilder. Vi sjunker ner i soffan framför brasan på landet och bara är.
    Kramar Marianne

     
  • At 11:38 AM , Anonymous Anonymous said...

    God Jul!
    Önskar familjen Ingmansson/Aspendal
    Hoppas ni får en riktigt trevlig tripp till NY!!

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home